Állatos hírek

Kedves Gazdik!

Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani az alábbi cikket. A szerzők nagyon jól körül írják a rossz minőségű, de divat tápok hibáit és hátrányait.

A kínálatunkban szereplő tápok mind megbízható, jó minőségű eledelek, melyek jótékony hatással vannak a kutyák és macskák egészségére.

A cikk elején szereplő táp receptje, egy, a kínálatunkban is szereplő, magas FRISS hús tartalmú kiváló táp.

Hargitai Miklós - Ötvös Zoltán - 2011. november 13

Magyarország Európa egyik vezető állateledel-gyártója és -exportőre, a kutya- és macskafalatok gyártása a magyar élelmiszer-feldolgozás siker-melléküzemága. Erről azonban csak kevesen tudnak, arról pedig szinte soha nem hallunk, hogy hogyan működik az állateledel-üzlet, és mi van a látványos eredmények…


Bővebben

EGYMÁSSAL ÉS VELÜNK IS BESZÉLNEK A KUTYÁK

Világszerte nagy figyelmet keltett az ELTE Etológiai Tanszékének kutatása a kutyaugatásról. Az eredmények bebizonyították, az ember legjobb barátja nem hiába ugat. A kutyák ugatása nem közönséges ösztönreakció, hanem „tudatos” kommunikáció.

Azon túl, hogy a többi kutya számára információt hordoz, a gazdinak is üzen - erre magyar kutatók szolgáltattak először tudományos bizonyítékot. Az ELTE Etológia Tanszékén egy évtizede vizsgálják a kutya hangjelzéseit. Az eddigi eredmények megmutatták, hogy az ugatásból az ember nagy pontossággal meg tudja állapítani, milyen helyzetben, „hangulatban” ugat az állat: egy másik kutyával ingerkedik, érkező embert jelez, játszani hív, vagy netán békát talált a kertben. A kutyák …


Bővebben

Macskazene 2015-04-02

Jobban bújnak a macskák, ha macskazenét hallanak

Kifejezetten macskáknak szánt zenével állt elő egy csoport, akik a végeredményt megelőző kutatást az Applied Animal Behavioral Science (nagyjából az alkalmazott állati viselkedéstudomány) című tudományos lapban lehozott tanulmányban mutatták be.

A Wisconsini Egyetem szakértői szerint nem a macska az egyetlen állatfaj, ami reagál a direkt neki összerakott, speciális zenére. A lényeg az, hogy oda kell figyelni néhány extra összetevőre, ami vonzóvá teszi a hangzást. Figyelembe kell venni azt, hogy az adott állat milyen hangokra figyel fel, milyen frekvenciatartományban hall, illetve fontos, hogy általában milyen hangot ad ki, ha megszólal.

Charles Snowdon és kollégája, Megan Savage képviselték a tudom…


Bővebben

Kiderült, miért sikeresek a juhászkutyák

A juhászok és kutyáik együttműködésének sikerességét sokáig többé-kevésbé homály fedte. Kutatók egy csoportjának azonban úgy tűnik, sikerült megfejteni a hatékony csordaterelés receptjét. Az eredményeket a robotok fejlesztésében lehetne hasznosítani.

Hogyan képes egyetlen juhász és kutyája egy több mint száz birkából álló nyájat hatékonyan terelni? Ennek kiderítésér angol és svéd zoológus kutatók matematikai modellt vázoltak fel, ami megmagyarázhatja az ember és a juhászkutya együttműködésének sikerességét. A modell kialakításához GPS adatokat használtak fel.

Az eredményekből kiderült, hogy a nyáj irányítása során a kutya két fő szabályt követ. Az első szabály, hogy az állat megtanulja, miként terelhetők a s…


Bővebben

A kutyákat megöli, minket meghajt

A xilitolt sokan azért fogyasztják cukor helyett, mert – szemben a finomított, ipari cukorral – valamiféle természetes édesítőszerként él a fejükben. A helyzet ezzel szemben az, hogy a nyírfacukorként is ismert xilitolt bonyolultabb kémiai folyamat során nyerik ki a gyakran genetikailag módosított kukoricából, mint a kristálycukrot a cukorrépából.

Egy kis kémia az elején

A nyírfacukorként vagy xilitként ismert és népszerű alapanyag kémiailag a cukoralkoholok csoportjába tartozik, akárcsak a másik népszerű édesítőszer, az eritrit. A cukoralkoholok szénhidrátok redukciójakor keletkező többértékű alkoholok, a monoszacharidok oxocsoportjának hidroxilcsoporttá változásakor keletkeznek. Általában édes ízűek, vízben j&oac…


Bővebben

Töltés kérem várjon...