Tanácsok

KÁNIKULA 2015-06-11

Kedves Gondos Gazdik!

A kánikul a kisállatainkra is ugyan olyan rossz hatással van, mint ránk.

Gondoskodjatok folyamatosan elegendő friss ivóvízrőlárnyékos helyről, ha lehet, tegyetek ki a kutyusoknak hűsítő vizet egy lavórba. Rakjatok bele egy labdát, barackmagot vagy bármit, amivel a kuytus pancsizhat. Fantasztikusan tudnak a vízzel/vízben játszani. A kerti locsoló is jó móka, főleg, ha gyerek is van a családban.

Az ivóvízbe tegyetek 1-2 kocka jeget, azzal is nagyon jókat tudnak játszani és a hűvös vízet ők is imádják a nagy melegben.

 


Bővebben

10+1 ok, amiért minden gyereknek kutya mellett kéne felnőnie

1. Kevesebb betegség - Egy finn kutatás kiderítette, hogy a kutyatartás emberekre gyakorolt pozitív hatásait már csecsemőkorban ki lehet mutatni. A vizsgált családok közül azokban, ahol volt kutya a babák 33%-kal kevesebb betegséget kaptak el, mint a kutya nélküli családok babái.

2. Az olvasni tanuló gyerekek magabiztosabbak, ha van kutyájuk - Az olvasni tanuló gyerekek általában bizonytalanok, félnek mások előtt hangosan olvasni. Ilyenkor nagy segítség lehet nekik, ha a szülők hagyják, hogy állatok mellett gyakorolják a felolvasást, és tapasztalatot, önbizalmat gyűjtsenek.

3. Kevesebb allergia - Egy egészségügyi kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a kutya mellett felnövő gyerekek…


Bővebben

Állatorvosi tanács gazdiknak

ÍME ITT A HÚSVÉT!

Nemsokára itt a Húsvét, melynek egyik szimbolikus állata a nyúl. Manapság egyre népszerűbb a nyuszi tartása házi kedvencként is. Mielőtt azonban valaki nyuszit vásárol, mindenképpen érdemes tájékozódni róluk. Mi egészségügyi szempontból közelítjük meg ezt a témát. 

Tavasszal, amikor a szúnyogok megjelennek érdemes oltásban részesíteni a nyuszikat a nyulak vérzéses betegsége és a Myxomatosis ellen. Ezt az oltást 6 hetes korban már lehet adni, 2-3 hét múlva pedig meg kell ismételni a hatékonyabb immunválasz érdekében. Azt is érdemes tudni, hogy a vakcina a vérzéses betegség ellen egy éves, míg a Myxomatosis ellen csupán fél éves védelmet biztosít. A nyulak vérzéses betegségének rövid lappangási ideje van…


Bővebben

Kedves Gazdik!

Több helyen is felhívtuk a figyelmet az év végi tűzijáték és petárda okozta stressz hatásaira.

Sajnos ismét rendkívül magas volt a szilveszter éjjel elveszett, félelmében elszökött kutyusok száma. A szerencsésebb kutyusok ilyenkor egy gondoskodó menhelyre kerülnek. A még szerencsésebbeket vissza is tudják juttatni szerető otthonukba, azonban sok kutyus soha többet nem talál haza.

A szerencsétlenebb kutyák, macskák el sem jutnak a menhelyekig, sokszor baleset vagy a hideg végez velük.

Szeretnénk felhívni a figyelmet ismét, hogy az állatok az ünnepek alatt fokozott veszélynek vannak kitéve! Nem csak a szilveszteri zajongástól kell tartanunk, ugyan ez a helyzet augusztus 20-án is, valamint egyre több rendezvényt zárnak le manapság tű…


Bővebben

Állatorvosi tanács gazdik

Miért esznek többet az idős macskák?

Állatorvosok és táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek felfedezték, hogy szoros összefüggés van a macskák kora és étvágya között. A 10-14 éves macskák jóval több táplálékot fogyasztanak, mint a fiatalok. Ha a megnövekedett eledel mennyiséget a testsúlyhoz mért energiabevitelként nézzük, akkor is ugyanerre a megállapításra jutunk. Nyilvánvaló ebből, hogy az idős macskáknak több kalória kell. De vajon miért? A válasz abban rejlik, hogy táplálkozásuk során a tápanyagot egyre kevésbé hasznosítják.

Az emészthetőség

Ha a 100 gramm elfogyasztott szárazanyagból, 87 grammnyi beépül a macska szervezetébe, 13 grammnyi pedig távozik, akkor azt mondhatjuk, hogy az emészthetőség 87%. Ha ism…


Bővebben

A macskák, az állatorvosnál tett látogatás után, hajlamosak agresszív viselkedésre a gazdival vagy más háziállattal szemben. Ez az úgynevezett kivetített agresszió, ami az orvosnál tett látogatás során felgyülemlett stressz és szorongás levezetésére szolgál.

Ne ijedjünk meg! Pár nap alatt elmúlik a cicánknál. Hogy könnyebben átvészelje mindenki, teremtsünk a cicának nyugodt, csendes környezetet és hagyjuk magára pihenni.

Próbáld ki! 2014-08-27

Próbáljátok ki kedvező áru super prémium termékeinket!

Tippünk: Josera, Kennel's Favourite, KiS-KiS


Töltés kérem várjon...